Erhvervsfiskeri

Moderne trawl- og vodbinderi siden 1963

Som erhvervsfisker er det vigtigt, at ens fangstredskaber er slidstærke, fanger mange fisk og lever op til ens behov. Lige meget, om man beskæftiger sig med flydetrawl, bundtrawl eller bomtrawl, så skal dit trawl passe til slæbehastighed, trawlåbning, skovlspil, størrelse og type af skovl, slæbemodstand, fangstpose og det skal være skræddersyet til de trawlteknikker, man anvender på sit skib.

 

Hos Comet Trawl har vi leveret alt indenfor vodbinderi, net, trawl og skibsudstyr til erhvervsfiskeriet siden 1963. Vores evner og erfaringer med at producere skræddersyede trawl og udstyr til erhvervsfiskeriet er uudtømmelige, og vi kan levere trawl til både bundtrawl, flydetrawl og bomtrawl fra 100 – 10000 hk.

 

Fra vores vodbinderier i Esbjerg og Thyborøn leverer vi til hele Danmark, Norden og Europa.

Bundtrawl, flydetrawl og bomtrawl

Trawl kaldes noget forskelligt, alt efter hvilke fisk der skal fanges, og hvilke teknikker der anvendes; fisketrawl, rødspættetrawl, combitrawl, millionærtrawl, sildetrawl, brislingetrawl, tobistrawl osv. Vi producerer alle slags trawl til alle slags behov.

 

Hos Comet Trawl producerer oftest millionærtrawl, som er et semi-pelagisk trawl, der både kan gå på bunden og samtidigt rækker højt op i vandet. Vi producerer millionærtrawl i mange forskellige varianter, f.eks. med normale masker eller sekskantede masker. Vi laver ofte modeller fra 4 til 8 stjertede, men kan fremstille trawlet efter behov.

 

Vi laver millionærtrawl fra 100 hk til 10000 hk udført i nyeste design, der er tilpasset den enkelte båd, de teknikker der anvendes og med materialer, som sikrer optimal fangst og en lang levetid for trawlet.

 

Deciderede flydetrawl, bundtrawl og bomtrawl fremstiller vi også. Vores bedste flydetrawl er et turbotrawl i en meget moderniseret udgave, der har vist sig at være særdeles fiskedygtigt og meget slidstærkt.

 

Flydetrawl anvendes til fangst af pelagiske stimefisk i det frie vand mellem bund og overflade. Det vil sige, at trawlet ikke slæbes hen ad bunden, men i stedet trækkes frit efter en eller 2 trawlere. Flydetrawlet kan sættes ned til bunden i de tilfælde, hvor det er nødvendigt for at undgå, at fiskene svømmer under. Man fanger stimefisk som makrel, sild, blåhvilling med flere. Fiskene bruges til konsum – og industribrug.

 

Bundtrawl er et trawl, der trækkes henover havbunden efter en trawler. Fiskeri med bundtrawl er en af de mest udbredte fiskemetoder i verden og kan bruges på varierende dybder, både tæt ved kysten og ude på dybt vand.

Bomtrawl anvendes til fiskeri efter kystrejer.

Vores trawl har ry for meget gode fiskeegenskaber og holdbarhed i kraft af vores omhu med at forstærke trawlet de rigtige steder.

Fangstposer

En god fangstpose skal kunne have et slæb der tilpasset skibets størrelse, og skal være så rummeligt, at fiskene ikke lider overlast mens de er i vandet. Vi fremstiller fangstposer, der passer til det anvendte trawl og til alle slags fangster, som for eksempel; brislingposer, tobisposer, sildeposer og makrelposer. Det er fangsten, der bestemmer, hvordan fangstposen skal designes og hvor store huller, der skal være i posen.

Udrustning

Vi er leveringsdygtige i alt den nødvendige udrustning, herunder; taifun, wirer, alle typer af reb og tov, både slået og flettet i alle materialer (Nylon, polyester, Dynema, m.fl), kæder, kugler, flydeline, skumflydere som sikrer, at kunden får skræddersyede trawl.

Comet Trawl leverer trawl og udstyr til det meste af Norden og Europa, og vi er netop begyndt at levere til lande i østen, heriblandt Bangladesh.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Vi står klar til at guide og vejlede jer til den bedste løsning…

Vi arbejder for eksempel for