Reb & Wire

Reb & wire

Hos Comet Trawl har vi leveret reb og wire siden 1963 til alle slags formål, både til fiskeriet, offshore, landbruget, sportens verden og mange flere. Vi kan levere både ordinære reb og wire samt taifun, stålwire og Dynema. Fra vores vodbinderier i Esbjerg og Thyborøn leverer vi til hele Danmark, Norden og Europa.

Snor, reb og tov

Når man skal vælge snor, reb eller tov er varianterne og materialerne ligeså mange som det antal af formål, det skal anvendes til. Vi leverer alt i net og tov og er velbevandrede i at arbejde med forskellige materialer og teknikker.

 

Man skal tage højde for flere aspekter, når man skal vælge den rette snor, det rette reb eller tov, men først og fremmest skal man vide, hvad det skal anvendes til.

 

Vi arbejder i materialerne: nylon, polyester, sisal og dynema, og kan levere snor, reb og tov der er 3-slået, 4-slået, flettet, krydsflettet, rundflettet og kvartflettet og leverer til en bred vifte af anvendelsesformål. De forskellige tovtyper har hver deres karakteristika og foretrukne anvendelsesområder:

Nylon og Polyester

Nylontov er behageligt og let håndterligt selv ved lave temperaturer. Nylon suger vand, og tovet kan stuves væk i våd tilstand. Nylon er modstandsdygtigt over for de fleste kemikalier, men kan angribes af stærke syrer. Nylon rådner ikke. Nylon har en meget høj brudstyrke og en meget stor elasticitet. Polyester har samme egenskaber som nylon men er mere stabilt.

Polyethylene/polyprolene

Polyethylene tov flyder på vand, suger ikke vand og angribes ikke af råd og kemikalier. Polyester tov er nemt at håndtere også ved lave temperaturer. Det har en skinnende og glat overflade.

Sisal

Sisal egner sig til bindereb. Rebet har lille elasticitet, er smidigt og knudefast. Sisal er vandsugende og skal være tørt, før det pakkes væk.

Dynema

Et stærkere tov uden nævneværdigt stræk og er et godt alternativ til stålwire, når opgaverne kræver manuel håndtering af rebet. Dynema er stærkere end normal stålwire og vejer 7 gange mindre. Er særdeles velegnet til slæbetrosse og

Taifun

Taifun er et wireprodukt, der er oversnøret med med polypropylene splitfilm, polyester eller nylon. Taifun er opbygget på samme måde som en ordinær stålwire, men vejer ikke nær så meget, og er nemmere at arbejde med. Taifunen er en blødere udgave af en wire og bruges blandt andet til at trække trawl på havbunden.

Hvilken type skal man vælge?

Materiale og valg af tovtype afhænger i høj grad af, hvad man skal anvende sit tov til.

3-Slået & 4-Slået

3-slået tov og reb er, alt efter valg af materiale, velegnet til fortøjning, surring, lossegrej, landbrugsreb, frelserline, indhalertov, slæbetrosse, ankertov, redningsline, landgangsnet og alment brug.

 

4-slået tov anvendes til skibsbrug, men også til klatretov og lignende.

Flettet og Krydsflettet

Flettet og Krydsflettet tov kan anvendes som logline, til presseninger, bundslid, barduner, persienner, gardiner, snøring, flagliner, træksnor samt og andre maritime formål.

Kvadratflettet

Kvadratflettet rov og reb konstrueres af 4 højre- og 4 venstresnoede dugter og anvendes især til fortøjningstrosser og stropper.

Rundflettet

Rundflettet nylon tov anvendes til snørebånd i fangstposer. Det er også effektivt til hejsesystemer, hvor der skal hejses manuelt ved håndkraft, fordi det ikke slider i håndfladerne.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Vi står klar til at guide og vejlede jer til den bedste løsning…

Vi arbejder for eksempel for